söndag 12 september 2010

quick doodles and dropship


3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej! Skeppet ser bra ut. Ser exakt tagen från ett analogt spel, vilket betyder att den håller en bra standard i tecknad stil.

  Rodel, bakdelen (det som hjälper till att hålla skeppets balans) är skev. Det ser ut att vänstra delen är kortare än höger, om tittar på skeppet bakifrån.

  Tips på att förbättra snabbare och effektivare få rätt perspektiv när ritar mer farkoster eller annat, rita efter Akira Toriyamas stil (skaparen till Dragonball, bl.a). Jag tror det skulle hjälpa dig, då Toriyama använder sig av sin kunskap i arkitektur när ritar.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  det stämmer att perspektivet inte är helt 100 i teckningen, jag satte nämligen bildens vanishing points för nära varandra, vilket ger ett något skevt perspektiv, noob mistake.
  Dock så var detta första bilden jag någonsin gjort där jag använde mig av ett perspektivs grid, men jag tror det blir bättre i framtiden :)
  Att snabbare och effektivare få rätt perspektiv så behöver jag väl bara träna mer på att set up perspektivs linjer och använda lite andra tools än jag gjorde till denna bilden (tror jag). Förstår inte riktigt vad du menar med att rita efter Toriyamas stil ? sorry!

  SvaraRadera